Different Corners; A Tribute to George

Begonnen als Tukkerland Tribute Sessie in Muziekcafé de Cactus in Hengelo (ov)
Deze sessie bracht 8 muzikanten samen om de iconische nummers van 1 van ‘s werelds beste zangers te spelen.
Van de ‘Wham-rap’ naar ‘Careless Whisper’ tot ‘Outside’, alles komt voorbij.

George Michael was een baanbrekende Britse popartiest die wereldwijd meer dan 120 miljoen platen heeft verkocht. In 1982 bracht hij zijn eerste plaat uit als onderdeel van Wham! Het duo bracht vervolgens verschillende nummer één uit, waaronder ‘Wake Me Up Before You Go Go’. Na een afscheidsconcert in het Wembley Stadium in juni 1986 ontbond Michael het duo om te beginnen aan een glinsterende solocarrière van drie decennia. Zijn met een Grammy Award bekroonde debuutalbum ‘Faith’ was een kritisch en commercieel succes dat Michael tot een wereldwijde muzikale kracht, stijlicoon maakte, waardoor hij samen met zijn tijdgenoten Michael Jackson, Prince en Madonna tot superster werd verheven. Er waren nog vier spectaculaire albums ‘Listen Without Prejudice’, ‘Older’, ‘Songs From The Last Century’ en ‘Patience’.

Back to Motown

Tover je venue om tot ‘Hitsville USA’, naar de befaamde Motown studio waar al hun soul- en R&B classics zijn opgenomen.

Platenbaas Berry Gordy gebruikte een vaste huisband ‘The Funk Brothers’ die, naar ze zelf zeggen, op meer nr. 1 hits hebben gespeeld dan The Beach Boys, The Rolling Stones, Elvis en The Beatles tezamen.

De welbekende Jan Wessels heeft Funk Brothers en Sisters uit Hengelo en omgeving bij elkaar gebracht om op deze ‘Motown LIVE’ soul classics als ‘Reach Out, I’ll Be There’, ‘Grapevine’, What’s Going On’ en ‘Ain’t No Mountain High Enough’ te spelen. Dans en zing mee met deze heerlijke Motown hits.

Michael Jackson LIVE

Verschillende Twentse topmuzikanten, aangevuld met fijne collega’s uit den lande spelen een muzikaal eerbetoon aan de King Of Pop: Michael Jackson. Het is inmiddels alweer bijna 15 jaar geleden dat hij is overleden, hoogste tijd om zijn muziek levend te houden.

Het was tijdens een biertje aan de bar van het Kleinste podium van Twente (De Cactus, Hengelo) dat het idee ontstond om op de geboortedag van Michael Jackson een avond te organiseren met zijn muziek als middelpunt. Erwin Kwakman van De Cactus gaf de voorzet en trompettist Pascal Haverkate zag dat als aanleiding om zijn idee in werkelijkheid om te zetten: Twentse muzikanten die op (inter)nationaal niveau bezig zijn zouden vaker met elkaar moeten spelen. Hoe beter dan met nummers als Black or White, Thriller, Bad, en nog veel meer hits van deze pop legende.

ABBA LIVE

Trek je Agnetha of Björn-outfit uit de kast en dans mee!

De Zweedse popgroep ABBA was één van de succesvolste bands ter wereld en zijn actief geweest van 1972 t/m 1982. Ze zijn bekend geworden door hun hit Waterloo op het Eurovisiesongfestival en toerden sindsdien over de hele wereld en scoorden hit na hit. Een aantal Twentse muzikanten gaan deze hits weer tot leven brengen. Er wordt een avondvullend programma gespeeld met hits als Waterloo, Voulez-vous en Dancing Queen.

Stevie Wonder LIVE

A tribute night to Stevie Wonder! Het kon niet uitblijven, een avond gewijd aan een van de meest succesvolle artiesten van de afgelopen 50 jaar: Stevie Wonder! Meer dan honderd miljoen albums verkocht en 25 Grammy Awards… Op 9-jarige leeftijd begon hij op mondharmonica, piano en drums te spelen en op z’n twaalfde werd Stevie door Motown al gepresenteerd als de nieuwe Ray Charles. Vanaf ’67 ging hij z’n eigen nummers spelen en vanaf dat moment begon de succesmachine te lopen. Tientallen jaren reeg hij hit na hit aan elkaar, met vele topnoteringen overal op de wereld. Dit jaar is deze zanger, componist en multi-instrumentalist 73 jaar geworden en hij weet nog steeds niet van ophouden! De band speelt een schitterende selectie uit Stevie’s enorme repertoire. Rhythm-and- blues, vette funk, pop, soul en prachtige ballads…